Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Page 1 of 2 1 2
#111544 - 12/08/17 03:33 AM 0.192 build failing on OS 10.13  
Joined: Jul 2007
Posts: 205
Monotremata Offline
Senior Member
Monotremata  Offline
Senior Member

Joined: Jul 2007
Posts: 205
California
Wow haven't had a single snag ever since I ditched my 2006 Mac Pro last year and just did trying to build MAME 0.192. Keeps stopping with this error here:

Code
Creating ../../../../osx_clang/bin/x64/Release
Precompiling src/emu/emu.h...
dyld: Symbol not found: __ZNKSt3_V214error_category10_M_messageB5cxx11Ei
  Referenced from: /usr/local/bin/clang++
  Expected in: /usr/lib/libstdc++.6.0.9.dylib
 in /usr/local/bin/clang++
make[2]: *** [../../../../osx_clang/obj/x64/Release/emu.h.gch] Abort trap: 6
make[1]: *** [precompile] Error 2
make: *** [macosx_x64_clang] Error 2


Any ideas? 0.191 and everything before it went smooth as ever. I did just recently install the last two Xcode updates that came out in the last week or so if that matters.

#111554 - 12/08/17 12:45 PM Re: 0.192 build failing on OS 10.13 [Re: Monotremata]  
Joined: Mar 2001
Posts: 15,956
R. Belmont Offline
R. Belmont  Offline

Very Senior Member

Joined: Mar 2001
Posts: 15,956
USA
That's weird. Did you try doing a make clean after installing the Xcode update? It's usually a good idea.

#111555 - 12/08/17 12:49 PM Re: 0.192 build failing on OS 10.13 [Re: Monotremata]  
Joined: May 2008
Posts: 4,892
qmc2 Offline
qmc2  Offline

Very Senior Member

Joined: May 2008
Posts: 4,892
Germany
I had a chance to build "latest" MAME on macOS High Sierra recently (a git revision from last week) and it worked fine for me. It was a clean build and I installed the latest XCode update before I tried.


A mind is like a parachute. It doesn't work unless it's open. [Frank Zappa]

We're searching for QMC2 translators and support for existing translations. Interested? See here!
#111564 - 12/08/17 08:45 PM Re: 0.192 build failing on OS 10.13 [Re: R. Belmont]  
Joined: Jul 2007
Posts: 205
Monotremata Offline
Senior Member
Monotremata  Offline
Senior Member

Joined: Jul 2007
Posts: 205
California
Originally Posted by R. Belmont
That's weird. Did you try doing a make clean after installing the Xcode update? It's usually a good idea.


What directory would I run that in though? This was a fresh download of 0.192, I even downloaded it twice just in case the first download somehow got corrupted. Just tried again and still the same error. I looked it up last night and apparently this trap error is related to something writing to a memory space thats already in use or something like that? Which makes no sense to me considering what Im doing. Tried closing everything that was running, rebooting to flush out RAM, everything I could think of. Just built a snapshot of Exult just to see if something was going on but that built perfectly fine. Im stumped.

#111568 - 12/09/17 10:21 AM Re: 0.192 build failing on OS 10.13 [Re: Monotremata]  
Joined: May 1999
Posts: 530
Carbon Offline
Senior Member
Carbon  Offline
Senior Member

Joined: May 1999
Posts: 530
Luxembourg
I had no trouble building 0.192 on my iMac 5k, either. But I always start with a fresh download when a new release happens.

#111580 - 12/09/17 11:00 PM Re: 0.192 build failing on OS 10.13 [Re: Carbon]  
Joined: Jul 2007
Posts: 205
Monotremata Offline
Senior Member
Monotremata  Offline
Senior Member

Joined: Jul 2007
Posts: 205
California
Originally Posted by Carbon
I had no trouble building 0.192 on my iMac 5k, either. But I always start with a fresh download when a new release happens.


Yeah same here. I even downloaded it twice just to make sure and it still wont work.

#111582 - 12/10/17 02:14 PM Re: 0.192 build failing on OS 10.13 [Re: Monotremata]  
Joined: Sep 2000
Posts: 194
will Offline
will  Offline

Senior Member

Joined: Sep 2000
Posts: 194
DC, USA
No trouble compiling 0.192 on my iMac 5K. I'm running 10.13.2 and have Xcode 9.2 installed. Have you tried a simple make command or are you adding a bunch of arguments to make?


=will=
#111610 - 12/11/17 07:56 PM Re: 0.192 build failing on OS 10.13 [Re: Monotremata]  
Joined: Jul 2007
Posts: 205
Monotremata Offline
Senior Member
Monotremata  Offline
Senior Member

Joined: Jul 2007
Posts: 205
California
make -j5 TOOLS=1 REGENIE=1 is it. Just make by itself doesn't work either.

#111611 - 12/11/17 08:38 PM Re: 0.192 build failing on OS 10.13 [Re: Monotremata]  
Joined: May 1999
Posts: 530
Carbon Offline
Senior Member
Carbon  Offline
Senior Member

Joined: May 1999
Posts: 530
Luxembourg
Is the REGENIE really necessary if you start from scratch?

#111612 - 12/11/17 08:43 PM Re: 0.192 build failing on OS 10.13 [Re: Monotremata]  
Joined: Mar 2001
Posts: 15,956
R. Belmont Offline
R. Belmont  Offline

Very Senior Member

Joined: Mar 2001
Posts: 15,956
USA
Yes.

Page 1 of 2 1 2

Moderated by  R. Belmont 

Who's Online Now
1 registered members (1 invisible), 12 guests, and 3 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Shout Box
Forum Statistics
Forums9
Topics8,544
Posts111,686
Members4,795
Most Online225
May 26th, 2014
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0
Page Time: 0.035s Queries: 14 (0.009s) Memory: 5.0154 MB (Peak: 5.2444 MB) Zlib enabled. Server Time: 2018-06-24 05:03:27 UTC