Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Page 2 of 3 1 2 3
Re: Super Mario "1" - begins world 0-1? [Re: nitrousoxide82] #26710 02/14/07 01:21 AM
Joined: Jan 2005
Posts: 154
blargg Offline
Senior Member
Offline
Senior Member
Joined: Jan 2005
Posts: 154
Quote:
The rom is okay because when rocknes plays it, it begins in world 1-1 as expected...

Nope, Rocknes clears RAM to 0 at power-up, which is not what a NES does.

And here's my usual tip for this version of the game: hold A while pressing start and it'll work correctly on any emulator.

Re: Super Mario "1" - begins world 0-1? [Re: blargg] #26715 02/14/07 03:12 AM
Joined: Oct 2002
Posts: 1,017
M
MooglyGuy Offline
Senior Member
Offline
Senior Member
M
Joined: Oct 2002
Posts: 1,017
Originally Posted By blargg
Quote:
The rom is okay because when rocknes plays it, it begins in world 1-1 as expected...

Nope, Rocknes clears RAM to 0 at power-up, which is not what a NES does.

And here's my usual tip for this version of the game: hold A while pressing start and it'll work correctly on any emulator.


I think his main point was that a friend of his was claiming that it would work fine on his pirate NES clone. I would be willing to bet money that the pirate machines just have different RAM states when booting up.

Re: Super Mario "1" - begins world 0-1? [Re: MooglyGuy] #26740 02/15/07 01:39 AM
Joined: Jan 2006
Posts: 92
Pongbashi Offline
Member
Offline
Member
Joined: Jan 2006
Posts: 92
Tetris Famiry 9-in-1 (Mapper 61) happens to this problem.

Please play the 8th and 9th games of Tetris Famiry 9-in-1.
Time counter is strange.

I am investigating now.

Re: Super Mario "1" - begins world 0-1? [Re: Pongbashi] #30345 06/13/07 09:55 PM
Joined: Jan 2006
Posts: 92
Pongbashi Offline
Member
Offline
Member
Joined: Jan 2006
Posts: 92
I wrote ROM in RAM flash Cart, and checked it with several
kinds of family computer real machines.


Famicom -> World "1-1" (Normality)
NES -> World "1-1" (Normality)
NewFamicom -> World "2-1" (Abnormality)
Sharp Famicom -> World "1-1" However, "0-1" is uncommonly displayed.

There are the one that becomes strange and the one that doesn't become it
depending on the kind of the main body of NES.


Re: Super Mario "1" - begins world 0-1? [Re: blargg] #33822 09/21/07 11:26 AM
Joined: Sep 2007
Posts: 3
M
Mikiyikiy Offline
Member
Offline
Member
M
Joined: Sep 2007
Posts: 3
we
Originally Posted By blargg
Some older emulators inaccurately clear RAM rather than set it to mostly 0xFF, making you think that your game dump is clean when it really isn't. One workaround for playing these inferior Super Mario Bros. game dumps on a more accurate NES emulator like Nestopia is to hold the A button while pressing start to begin.
yes well it worked for me but it just doesnt feel authentic witout the first mario game without its title screen. Is there anyway to fix the rom or emulator?

Re: Super Mario "1" - begins world 0-1? [Re: fanatic4gaming] #33831 09/21/07 09:51 PM
Joined: Dec 2005
Posts: 330
A
AWJ Offline
Senior Member
Offline
Senior Member
A
Joined: Dec 2005
Posts: 330
Your question has already been answered. The ROM you have was dumped from a bootleg cartridge, which is why it has no title screen and doesn't work properly. You need a ROM dumped from an original Nintendo cartridge.

Re: Super Mario "1" - begins world 0-1? [Re: nitrousoxide82] #34160 09/30/07 10:18 PM
Joined: Sep 2007
Posts: 143
A
Augusto Offline
Village Idiot
Senior Member
Offline
Village Idiot
Senior Member
A
Joined: Sep 2007
Posts: 143
some roms (X games in 1) with SMB1 occurs same problem, but many others games in roms X games in 1 show same problem. Only old games of 1983-86.

Re: Super Mario "1" - begins world 0-1? [Re: Augusto] #34237 10/03/07 08:08 PM
Joined: Oct 2005
Posts: 351
R
ReadOnly Offline
Senior Member
Offline
Senior Member
R
Joined: Oct 2005
Posts: 351
This mess could be avoided if sites used No-Intro instead of badnes. frown

Re: Super Mario "1" - begins world 0-1? [Re: Augusto] #34243 10/04/07 12:24 AM
Joined: Oct 2002
Posts: 1,017
M
MooglyGuy Offline
Senior Member
Offline
Senior Member
M
Joined: Oct 2002
Posts: 1,017
Originally Posted By Augusto
some roms (X games in 1) with SMB1 occurs same problem, but many others games in roms X games in 1 show same problem. Only old games of 1983-86.


What's your point?

Re: Super Mario "1" - begins world 0-1? [Re: MooglyGuy] #34246 10/04/07 04:06 AM
Joined: Sep 2007
Posts: 143
A
Augusto Offline
Village Idiot
Senior Member
Offline
Village Idiot
Senior Member
A
Joined: Sep 2007
Posts: 143
have some others roms (Romcenter show good dump status) what have problems in load and others problems in emulation.
earlier nestopia version no problems with somes games that have problems in newest version.
impossible now i post about all games because the system here (temporary) don't have d3d9 gpu driver.

i remember somes.
102 in 1 Contra Function. (Game Contra have several versions what not run in nestopia, but rocknes is ok)
13-Friday.



ah, Rolling Thunder have one time that show incorrect colors in loading save state in last stage.
save state saves YUV or RGB settings from emulator code ? if yes it was that.

good luck.
that your star shines more in that world.

Page 2 of 3 1 2 3

Moderated by  Marty, R. Belmont 

Who's Online Now
4 registered members (Pernod, R. Belmont, baz12, Cpt. Pugwash), 37 guests, and 1 spider.
Key: Admin, Global Mod, Mod
ShoutChat Box
Comment Guidelines: Do post respectful and insightful comments. Don't flame, hate, spam.
Forum Statistics
Forums9
Topics8,811
Posts115,965
Members4,914
Most Online890
Jan 17th, 2020
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3