Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Page 5 of 6 1 2 3 4 5 6
Joined: Jan 2010
Posts: 9
T
Member
Offline
Member
T
Joined: Jan 2010
Posts: 9
@ R.Belmont:
I filed a bug report (maybe feature request) to the author of Xscreensaver. If he will answer maybe I can point to him this discussion.

@ couriersud:
thank you a lot for the script, it does the job very well for now... it's great to be in *nix world wink

Joined: Dec 2009
Posts: 11
S
Member
Offline
Member
S
Joined: Dec 2009
Posts: 11
@Trillame

If it helps, I don't seem to have the screensaver issue on my Mac, but I do seem to remember a time where Windows did that when I was using my controller. (I believe it was a Gravis.) It might have something to do with the controller driver as well.

Or here's a thought... and you've probably already tried this, but what about running in Full Screen?

Joined: May 2008
Posts: 4,899
Q
Very Senior Member
Offline
Very Senior Member
Q
Joined: May 2008
Posts: 4,899
Not sure if this has already been reported somewhere or not (at least not at MAME Testers), but this is interesting:

Code:
rene@thunder:~/src/sdlmame0136> ./mame -inipath ~/.mame/ini -verifyroms twineag2
romset twineag2 is good
1 romsets found, 1 were OK.

But:

Code:
rene@thunder:~/src/sdlmame0136> ./mame -inipath ~/.mame/ini twineag2
X11 detected Xinerama:
xinerama 0: 1600x1200+0+0
Xinerama is enabled
X11 video mode list:
        1600x1200
Build version:      0.136 (Jan  1 2010)
Build architecure:  SDLMAME_ARCH=
Build defines 1:    SDLMAME_UNIX=1 SDLMAME_X11=1 SDLMAME_LINUX=1
Build defines 1:    LSB_FIRST=1 PTR64=1 DISTRO=generic SYNC_IMPLEMENTATION=tc
SDL/OpenGL defines: SDL_COMPILEDVERSION=1213 USE_OPENGL=1 USE_DISPATCH_GL=1
Compiler defines A: __GNUC__=4 __GNUC_MINOR__=3 __GNUC_PATCHLEVEL__=1 __VERSION__="4.3.1 20080507 (prerelease) [gcc-4_3-branch revision 135036]"
Compiler defines B: __amd64__=1 __x86_64__=1 __unix__=1
Compiler defines C: __USE_FORTIFY_LEVEL=0
SDL Device Driver     : x11
SDL Monitor Dimensions: 1600 x 1200
Enter sdlwindow_init
Using SDL single-window OpenGL driver (SDL 1.2)
Leave sdlwindow_init
Loaded opengl shared library: <default>
OpenGL: NVIDIA Corporation
OpenGL: GeForce 8800 GT/PCI/SSE2
OpenGL: 2.1.2 NVIDIA 180.22
OpenGL: texture rectangle supported
OpenGL: non-power-of-2 textures supported (new method)
OpenGL: vertex buffer supported
OpenGL: pixel buffers supported
OpenGL: framebuffer object supported
OpenGL: GLSL supported
OpenGL: max texture size 8192 x 8192
Keyboard: Start initialization
Input: Adding Kbd #1: System keyboard
Keyboard: Registered System keyboard
Keyboard: End initialization
Mouse: Start initialization
Input: Adding Mouse #1: System mouse
Mouse: Registered System mouse
Mouse: End initialization
Joystick: Start initialization
Input: Adding Joy #1: Microsoft SideWinder Precision 2 Joystick
Joystick: Microsoft SideWinder Precision 2 Joystick
Joystick:   ...  4 axes, 8 buttons 1 hats
Joystick:   ...  Physical id 0 mapped to logical id 0
Joystick: End initialization
Audio: Start initialization
Audio: Driver is dsp
Audio: frequency: 48000, channels: 2, samples: 512
sdl_create_buffers: creating stream buffer of 57344 bytes
Audio: End initialization
ouput: opened output notifier file /tmp/sdlmame_out
OpenGL: VBO supported
OpenGL: PBO supported
OpenGL: FBO supported
OpenGL: GLSL using shader filter 'bilinear', idx: 1, num 1 (vid filter: 0)
OpenGL: GLSL direct brightness, contrast setting for RGB games
sx002-02.u28 NOT FOUND
sx002-04.u19 NOT FOUND
ERROR: required files are missing, the game cannot be run.
Ignoring MAME exception: ERROR: required files are missing, the game cannot be run.
ouput: closed output notifier file

???


A mind is like a parachute. It doesn't work unless it's open. [Frank Zappa]

We're searching for QMC2 translators and support for existing translations. Interested? See here!
Joined: Mar 2001
Posts: 16,834
Likes: 43
R
Very Senior Member
OP Offline
Very Senior Member
R
Joined: Mar 2001
Posts: 16,834
Likes: 43
AFAIK that's an Ubuntu-specific compiler problem.

Joined: May 2008
Posts: 4,899
Q
Very Senior Member
Offline
Very Senior Member
Q
Joined: May 2008
Posts: 4,899
Well, then it's also an openSUSE 11.0 x64_64 specific compiler problem wink.

Code:
gcc -v
...
gcc version 4.3.1 20080507 (prerelease) [gcc-4_3-branch revision 135036] (SUSE Linux)

Anyway, thanks for the info. Guess I should try it elsewhere first before I report anything... (good night!)


A mind is like a parachute. It doesn't work unless it's open. [Frank Zappa]

We're searching for QMC2 translators and support for existing translations. Interested? See here!
Joined: May 2008
Posts: 4,899
Q
Very Senior Member
Offline
Very Senior Member
Q
Joined: May 2008
Posts: 4,899
Hmmm, after further tests I won't say it's specific to any compiler or platform: I see this on openSUSE 11.2 x64 and Windows XP as well (on Windows I use the original MAME, not self-compiled). But it may be specific to the set that I use...


A mind is like a parachute. It doesn't work unless it's open. [Frank Zappa]

We're searching for QMC2 translators and support for existing translations. Interested? See here!
Joined: Feb 2007
Posts: 507
C
Senior Member
Offline
Senior Member
C
Joined: Feb 2007
Posts: 507
In general my recommendation is to avoid gcc 4.3. Use 4.2 or 4.4.
We even introduced DISTRO=ubuntu-intrepid to force using 4.2.

Joined: May 2008
Posts: 4,899
Q
Very Senior Member
Offline
Very Senior Member
Q
Joined: May 2008
Posts: 4,899
Yeah, I know, but that's not an issue of that sort... openSUSE 11.2 comes with gcc 4.4.1, and the MAME 0.136 build I tried on XP is the one from mamedev.org (not SDLMAME). Both do show the same issue (as in my first post).

I'm not complaining, I'm just confused... and I meanwhile really think that it's MAME core bug.

EDIT: I should add that twineag2 is the first and only set I found so far to behave like that. May be a driver issue!?

Last edited by qmc2; 01/10/10 01:44 PM.

A mind is like a parachute. It doesn't work unless it's open. [Frank Zappa]

We're searching for QMC2 translators and support for existing translations. Interested? See here!
Joined: Apr 2004
Posts: 1,555
J
Very Senior Member
Offline
Very Senior Member
J
Joined: Apr 2004
Posts: 1,555
Has the zip been created using 7zip? Have you tried unzipping and re-zipping?
I know there have been some slight issues with 7zip generated zipfiles.

Joined: Mar 2007
Posts: 238
T
Senior Member
Offline
Senior Member
T
Joined: Mar 2007
Posts: 238
First, nice game! wink

$ uname -a
Linux SuperMICRO-8 2.6.31.9-174.fc12.x86_64 #1 SMP Mon Dec 21 05:33:33 UTC 2009 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

$ cat /etc/redhat-release
Fedora release 12 (Constantine)

$ rpm -q gcc
gcc-4.4.2-20.fc12.x86_64

Tried with .135:
Code:
Build version:      0.135 (Nov  2 2009)
Build architecure:  SDLMAME_ARCH= 
Build defines 1:    SDLMAME_UNIX=1 SDLMAME_X11=1 SDLMAME_LINUX=1 
Build defines 1:    LSB_FIRST=1 PTR64=1 NDEBUG=1 DISTRO=generic SYNC_IMPLEMENTATION=tc 
SDL/OpenGL defines: SDL_COMPILEDVERSION=1213 USE_OPENGL=1 USE_DISPATCH_GL=1 
Compiler defines A: __GNUC__=4 __GNUC_MINOR__=4 __GNUC_PATCHLEVEL__=2 __VERSION__="4.4.2 20091027 (Red Hat 4.4.2-7)" 
Compiler defines B: __amd64__=1 __x86_64__=1 __unix__=1 
Compiler defines C: _FORTIFY_SOURCE=2 __USE_FORTIFY_LEVEL=2 
SDL Device Driver     : x11
SDL Monitor Dimensions: 1920 x 1200
Using SDL single-window OpenGL driver (SDL 1.2)

... and .136
Code:
Build version:      0.136 (Jan  1 2010)
Build architecure:  SDLMAME_ARCH= 
Build defines 1:    SDLMAME_UNIX=1 SDLMAME_X11=1 SDLMAME_LINUX=1 
Build defines 1:    LSB_FIRST=1 PTR64=1 DISTRO=generic SYNC_IMPLEMENTATION=tc 
SDL/OpenGL defines: SDL_COMPILEDVERSION=1213 USE_OPENGL=1 USE_DISPATCH_GL=1 
Compiler defines A: __GNUC__=4 __GNUC_MINOR__=4 __GNUC_PATCHLEVEL__=2 __VERSION__="4.4.2 20091222 (Red Hat 4.4.2-20)" 
Compiler defines B: __amd64__=1 __x86_64__=1 __unix__=1 
Compiler defines C: __USE_FORTIFY_LEVEL=0 
SDL Device Driver     : x11
SDL Monitor Dimensions: 1920 x 1200


... and both ran fine, i.e.,

$ sdlmame -rp /media/Hambone/400GB/emulation/MAME0121/roms -verifyroms twineag2
romset twineag2 is good
1 romsets found, 1 were OK.

$ sdlmame -video opengl -window -nomouse -rp /media/Hambone/400GB/emulation/MAME0121/roms twineag2
OpenGL: PBO not supported
Average speed: 99.82% (149 seconds)

Page 5 of 6 1 2 3 4 5 6

Moderated by  R. Belmont 

Link Copied to Clipboard
Who's Online Now
0 members (), 31 guests, and 6 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
ShoutChat
Comment Guidelines: Do post respectful and insightful comments. Don't flame, hate, spam.
Forum Statistics
Forums9
Topics8,990
Posts118,128
Members5,005
Most Online890
Jan 17th, 2020
Forum Host
These forums are hosted by www.retrogamesformac.com
Forum hosted by www.retrogamesformac.com