Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Page 10 of 10 1 2 8 9 10
Re: Nestopia 1.41 unofficial release [Re: c0d3h4x0r] #67692
02/23/11 02:41 AM
02/23/11 02:41 AM
Joined: May 2003
Posts: 225
T
Trebor Offline
Senior Member
Trebor  Offline
Senior Member
T
Joined: May 2003
Posts: 225
Originally Posted By c0d3h4x0r
Can someone please confirm that this Audigy SE board causes the audio problem with Nestopia using the latest drivers available from Creative Labs? If so, I'll order one and see if I can get a repro.


I have not tested that card with the latest driver. I do have and utilize that sound card though.

It does not cause any sound problems for me. Under both XP SP2 & SP3 for any version of Nestopia, including the latest official and unofficial versions all perform fine; including applying the NTSC filter and HQ filters with a P4 2.8Ghz desktop. I have the following driver installed for years now with that card:

Driver Date: 8/11/2006
Driver Version: 5.12.4.1196

I have had no sound issues with any of the following emulators and more: dsemul, CPS3, Crystal, Daphne, FB Alpha, MAME, Mjolnir, Model 2, Modeler, Makaron T12, Nebula, RAINE, Viva nonno, ZiNc, AppleWin, XGS32, kat5200, STeem, AdamEm, CCS64, WinVice, WinUAE, blueMSX, WinX68k HighSpeed, Stella, MESS, Nostalgia, Project64, ePSXe, Kega (Fusion), MekaW, ZSNES, bsnes, Ootake, Magic Engine, 'MADrigal' simulators, Mednafen, Visualboy Advance, Neopop, Visual Pinball/VPinMAME, Atari800 Win(Plus), Altirra, Handy, ProSystem, pSX, SainT, DOSBOX, ScummVM...

As well as a slew of PC games. :-)

I have read the nightmares, and rather not break something that works beautifully in my system. In another couple of months, once I finally buy a new machine, I may be able to test then. For anyone else with that card, I of course highly recommend the driver listed above.

Re: Nestopia 1.41 unofficial release [Re: c0d3h4x0r] #67712
02/26/11 09:48 PM
02/26/11 09:48 PM
Joined: Sep 2008
Posts: 37
Mountain View, CA, USA
K
koitsu Offline
Member
koitsu  Offline
Member
K
Joined: Sep 2008
Posts: 37
Mountain View, CA, USA
I have an Audigy SE card in a system (XP SP3) and cannot reproduce this problem. I can also state that the X-Fi devices work fine (which I tend to use) as well (again, XP SP3). I've been using the driver set which came out about a year ago, as well as the one released a few weeks ago -- no issues/desync.


Making life hard for others since 1977.
Re: Nestopia 1.41 unofficial release [Re: koitsu] #67713
02/26/11 10:26 PM
02/26/11 10:26 PM
Joined: Dec 2008
Posts: 35
Sammamish, WA, USA
C
c0d3h4x0r Offline OP
Member
c0d3h4x0r  Offline OP
Member
C
Joined: Dec 2008
Posts: 35
Sammamish, WA, USA
Originally Posted By koitsu
I have an Audigy SE card in a system (XP SP3)

Thanks, but I guess I should have been more specific: can someone please verify that a particular sound device (such as an Audigy SE 7.1 PCI card) and driver version (windows 7 64-bit driver) reproduces the problem on a system where the OS is Windows 7 64-bit (amd64/X64)?

Reports of this happening on Windows XP are not helpful to me because (1) I do not have Windows XP on any PCs I use, and (2) the DirectSound implementation in the OS changed between Windows XP and Windows Vista.


My PC
GA-X58A-UDR3
i7-920 @ 3.2GHz
8GB DDR3
ATI Radeon HD 4890
Win7 RTM x64
Re: Nestopia 1.41 unofficial release [Re: c0d3h4x0r] #67739
03/01/11 03:00 AM
03/01/11 03:00 AM
Joined: Sep 2010
Posts: 36
S
Samurai Fox Offline
Member
Samurai Fox  Offline
Member
S
Joined: Sep 2010
Posts: 36
c0d3h4x0r, my issues have not been resolved after all if you've seen my last post. Would you still care to see my Nestopia configurations?

Re: Nestopia 1.41 unofficial release [Re: c0d3h4x0r] #68160
03/25/11 09:52 PM
03/25/11 09:52 PM
Joined: Sep 2010
Posts: 36
S
Samurai Fox Offline
Member
Samurai Fox  Offline
Member
S
Joined: Sep 2010
Posts: 36
Seems like adjusting the timing, even by one frame eliminates all instances of sound crackling and popping. I thought I didn't have this particular issue before until I've noticed it today (doesn't happen terribly often on my end). Whether or not this fixes the sound occasional sound lagging isn't known, but I'll do more testing and see how it goes.

For now, forcing the speed to 61 instead of 60 seems to work wonders so far.

Re: Nestopia 1.41 unofficial release [Re: c0d3h4x0r] #69409
05/07/11 09:56 PM
05/07/11 09:56 PM
Joined: Dec 2010
Posts: 8
M
mbard20 Offline
Member
mbard20  Offline
Member
M
Joined: Dec 2010
Posts: 8
hi everyone,

Have not checked this thread in a while but wanted to see if there were any updates.

@c0d3h4x0r: in win7 x64 with the sb audigy, I def had the crazy sound issue. Using my onboard (gigabyte mobo) sound card fixed the issue. However I still had pretty bad input lag. A much older version of nestopia made this go away. If someone would like me to post, id me happy to.

Mike

Re: Nestopia 1.41 unofficial release [Re: mbard20] #69656
05/17/11 08:01 PM
05/17/11 08:01 PM
Joined: May 2011
Posts: 7
G
Geestarraw Offline
Member
Geestarraw  Offline
Member
G
Joined: May 2011
Posts: 7
Hello everyone!

I've now created a new version of Nestopia. Checkout Nestopia 1.41.1 unofficial release.

/Geestarraw

Re: Nestopia 1.41 unofficial release [Re: c0d3h4x0r] #75113
12/04/11 08:55 AM
12/04/11 08:55 AM
Joined: Sep 2008
Posts: 37
Mountain View, CA, USA
K
koitsu Offline
Member
koitsu  Offline
Member
K
Joined: Sep 2008
Posts: 37
Mountain View, CA, USA
Both download links in the first post return 404. :-( I found them here instead:

Binaries: http://www.mediafire.com/?qunnnlkprn7h76b
Source: http://www.multiupload.com/HF_CBPYR3RXBI

But these uploads are probably someone elses doing, not c0d3h4x0r, so user beware. :-)

Else, try Geestarraw's build/release.


Making life hard for others since 1977.
Re: Nestopia 1.41 unofficial release [Re: c0d3h4x0r] #77807
02/26/12 04:13 PM
02/26/12 04:13 PM
Joined: May 2011
Posts: 7
G
Geestarraw Offline
Member
Geestarraw  Offline
Member
G
Joined: May 2011
Posts: 7
My version is based on c0d3h4x0r's changes so apart from my improvements they are equal to each other.

Page 10 of 10 1 2 8 9 10

Moderated by  Marty, R. Belmont 

Who's Online Now
1 registered members (shattered), 163 guests, and 3 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Shout Box
Forum Statistics
Forums9
Topics8,664
Posts113,575
Members4,848
Most Online324
Dec 20th, 2018
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.1.1
(Release build 20180111)
Page Time: 0.038s Queries: 15 (0.015s) Memory: 5.7160 MB (Peak: 5.9293 MB) Zlib enabled. Server Time: 2019-07-15 18:52:07 UTC