Previous Thread
Next Thread
Print Thread
SDLMAME macOS + Ultimarc Spintrak #114636 02/09/19 12:53 PM
Joined: Aug 2004
Posts: 25
K
Kaizer Arel Offline OP
Member
OP Offline
Member
K
Joined: Aug 2004
Posts: 25
Has anyone ever tried to connect the Ultimarc Spintrak via USB to a Mac running SDLMAME?
Is it working?

https://www.ultimarc.com/SpinTrak.html

Re: SDLMAME macOS + Ultimarc Spintrak [Re: Kaizer Arel] #114637 02/09/19 12:58 PM
Joined: Mar 2001
Posts: 16,276
R
R. Belmont Online Content
Very Senior Member
Online Content
Very Senior Member
R
Joined: Mar 2001
Posts: 16,276
I'd ask Ultimarc support. If it's USB class-compliant (doesn't require drivers on Windows) then it should work on Mac/Linux as well. I don't know how macOS deals with multiple mice though, so that end of things might get "interesting".

Re: SDLMAME macOS + Ultimarc Spintrak [Re: Kaizer Arel] #114638 02/09/19 03:58 PM
Joined: Aug 2004
Posts: 25
K
Kaizer Arel Offline OP
Member
OP Offline
Member
K
Joined: Aug 2004
Posts: 25
I did some test using 2 usb mouses connected to my mac, and also if the "multimouse" oprtion is set to "1" inside the "mame.ini" file, SDLMAME is still recognising only 1 device, but if you play alone it could be not real problem.
In some ways it's also convenient, for example, I can actually control the Analogue Dial using the in internal trackpad of my Mac Book when I'm travelling or the external USB mouse when I'm on my desk.

The main question is if the Ultimarc Spintrak is recognised as a mouse with only 1 axis.
Watching this video (7:13) it seems like that:

https://youtu.be/tDCAc-63rFk?t=433




Last edited by Kaizer Arel; 02/09/19 04:02 PM.

Moderated by  R. Belmont 

Who's Online Now
1 registered members (1 invisible), 136 guests, and 0 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
ShoutChat Box
Comment Guidelines: Do post respectful and insightful comments. Don't flame, hate, spam.
Forum Statistics
Forums9
Topics8,675
Posts113,813
Members4,859
Most Online418
Aug 14th, 2019
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3